Hippie og Hermannvalper er født!

29.12.2015 20:01Den 28 hadde jeg tenkt jeg skulle være klar...det ville være dag 63 etter parring. Det er bare det at Hippie visste bedre!

Hippie viste egentlig ikke så mange tegnene på at det var noe på gang..hun var med om det meste helt frem til 25. 

Etter det var hun gjentatte ganger innom valpekassa på kjøkkenet. Etterhvert ville hun slett ikke ha noe av at Willa eller noen av de andre skulle komme i nærheten av den...den var hennes!

Den 25 varierte tempen mye...fra 36.5 og mot 37. Hun peste og gravde jevnt frem til Jeg fant aldri "toppen" eller at vannet gikk for den sakens skyld...før plutselig første valp var der den 27 klokka halv to. Så gikk det to timer mellom hver fødte valp..til valp tre. Der syntes Hippie det kunne være passelig å gi seg. Hun la seg til med de tre små og snorket høyt... Etter tre timer valgte jeg å sette en vestimulerende sprøyte, for å se om det ville være mulig å få valpene ut på naturlig vis. De fleste tisper reagerer raskt på slike. Hippie krøllet seg rundt valpene sine og sov videre..

Da var det ikke til å unngå - vi måtte planlegge keisersnitt. 

I magen lå to tisper til. Den ene lot seg ikke redde, men den andre var frisk og rask!

Klokka ett natt til 28, som jeg egentlig så for meg at vi skulle i gang, var vi altså i mål. I kurva - på tur hjem fra veterinæren - lå to flotte hanner og to tisper. Finfint å våkne til det den 28!


De to øverste er hanner-de to under er tisper