...og så var det Hannah sin tur til å få sine valper..

15.07.2015 22:11


Hannah har alltid tidligere hatt lette fødsler..slik skulle ikke avlskarrieren slutte. Det begynte så bra; jeg rakk ikke engang opp til fòrvert Mona før første valp var ute; en fin tispevalp. Halvannen time seinere kom det en nydelig tegnet hanne. Så var det bom stopp...lenge. Da det hadde gått tre timer, der mye av tiden hadde vært veer syntes jeg det var greit å ringe Ragne på E-vet. Da vi kom ned tok det ikke lange tiden før tredje valp kom - ei lita tispe. Hun hadde slett ikke tenkt å leve videre, men med rubbing, massering og regelrett risting forandret den blålilla nesa hennes seg til rosa; hun levde!

Deretter var det HELT stopp. Vi var et godt team, der vi holdt; Patric, Mona,Ragne, Christina og meg, stimulerte veer og gjorde alt en kunne for å få tak på den gjenstridige siste valpen. Etterhvert ble det klart at den var død. Da det var så mye uvanlig i det som så kom ut var det ingen tvil om at keisersnitt måtte til. I det ene hornet lå en stor hanne. Han lå veldig feilstillt og hadde åpenbart vært død en tid.

Det var en sliten gjeng som kom hjem den natta - men mest sliten var nok Hannah. Hun er en fantastisk hund; alt styr, alt vondt og uro for de allerede fødte valpene til tross - hun sto på! Nå skulle hun hjem og hvile..

De to førstefødte tar godt for seg i matfatet. Den minste tispa er fremdeles noe medtatt, men har i dag vist tegn til å ville suge melk selv. Hun er en liten raring; kjempesjarmerende, men uten de karakteristiske bernertegningene i hodet. Jeg er spent på hvordan hun kommer til å se ut om noe tid :)

Nå begynner "jobben" med å finne gode hjem til dem alle. Hannen vet jeg allerede hvor skal; Ingvild og Pål har hatt Lord Lomion fra meg. Han døde i vår, og de syntes tiden var inne for å få en ny kompis. Tispene har jeg ennå ikke avgjort hvor skal.

Alle mine kull har temanavn. Dette kullet har musikkinstrumenter som tema.

Det finnes mange nettsider med navn, men en er https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_musical_instruments 

Her er bilder av dem alle tre. Det kommer flere bilder etterhvert.