Utstillingshelg i Oppdal

15.06.2015 09:55


Åpen klasse tisper

 

Tradisjonen tro gikk turen til Oppdal denne junihelgen. Målet var Breesgård Turistsenter. Været var aldeles forferdelig spådd, men med ull og annet varmt tøy i bagen var vi vel rustet til å møte det. Fra å tidligere ha vært Kjersti og meg ble vi denne gangen mange; Siri med Oliver, Christina og Rune med Arak, Anne med Nero Munti og Pippin, Katinka og Mona, Johnny og Elisabeth med Tomie, Oddvar og Grethe med Dorthe og Lumumba, Zandra med Soda (selv om løpetid gjorde at de hadde egen hytte) Kjersti med Qurt og Ophelia og meg selv med Hippie. Kjersti og Siri hadde sitt eget lille krypinn i stabburet på Breesgård Turistsenter. Geir, Marit og Bliss var der også - men bodde på en annen campingplass.

Vi bodde kjempegreit - med god plass til to og firbeinte. Litt trangere kår var det hos Siri og Kjersti, men hva jeg forsto gikk det utmerket!

På lørdag ble været riktig så fint - sola skinte og gjorde stemningen god! I utstillingsringen ble det ikke akkurat noe premiedryss på hundene, om jeg ser bort fra lille Arak da; han sjarmerte seg til BIM-valp. BIR-valp ble lille Othilie til Kjersti - GRATULERER til begge!

 

BIR og BIM

Kjersti med Arak

 

De andre to valpene gjorde fine oppvisninger i ringen, og fikk gode kritikker. Jeg er svært fornøyd med både temperament og konstruksjon. Valpene er perlevenner, og kjenner hverandre bedre enn de fleste hundesøsken. Ikke så rart kanskje når de bor så nærme hverandre, og har mulighet til å treffes.

Anne og Pippin

Mumba og meg

Artig var det også at Soda fikk den etterlengtede Excellent-sløyfa - gratulerer til Zandra og Soda!

 

For Tomie og Hippie var det litt mere "stri-skjorte" får en si. Jeg skjønner stadig ikke hvorfor Tomie fikk gul sløyfe begge dagene - det stemmer bare ikke!

Av kritikker for helgen kan det se ut til at dommerens mening om  lite hals, kort hale og kryss er årsaker som resulterte i slik vurdering..ja, ja - vi får ta det igjen!! En hyggelig ting for han (og meg!) var å møte datter Virvel. Tomie undersøkte på alle vis og likte henne storveis!

Siri med Tomie

Siri og Tomie

Tomie og Virvel

Hva Hippie gjelder oppdaget jeg vannhale sent på fredags kveld. Da halen hang som et slips valgte jeg, i samråd med dommer, å få det skrevet i kritikken at halen var skadet. Dermed ble det VG. På søndag var halen litt bedre, og selv om hun nok ikke var helt i form fikk hun iallefall Excellent..

Hippie og meg

Kjersti og Hippie

Kjersti var på cert-jakt for Qurt, men måtte se seg slått på målstreken med reservecert begge dagene. Uansett; spør du meg er han på sitt vakreste!

Kjersti med Qurt

 

Stjernen på lørdag var utvilsomt lille Ophelia . Hun gikk likegodt hen og ble BIS-valp på lørdag hun!! I valperingen på søndag ble hun også BIR sammen med Oliver (Siri) BIM - gratulerer!

Ophelia

 

Oliver

På lørdag kveld var vi alle sammen samlet hos "oss". Vi hadde bestilt pizza, og koste oss utover kvelden. Søndag morgen var det rått i lufta og kjølig. Heldigvis var det ikke regn. Utover dagen ble det likevel haglbyger...og kaaaldt. Etter litt dårlig med soving og masse inntrykk var det nok greit for oss alle å vende nesa sørover mot noe varmere grader.

Kort oppsummert må jeg si; tusen takk for flott tur og fint selskap i hundens tegn!  Alt gikk som det skulle (utenom enkelte utstillingsresultat da..) og bikkjene var eksemplariske! Detta skal vi gjøra omatt!!

Mumba passer kaffekanna